Blog: Lees hier over de “avonturen” van onze duikers
Air4All Divers p/a Kievitstraat 32 7161 JD Neede Vulstation: Stationdweg 42 7161 AD Neede air4alldivers@gmail.com www.air4alldivers.nl
Zaterdag 23 mei 2015 Vandaag heeft Sander Evering van Divesolutions een presentatie verzorgt voor ons over GUE. Wij willen Sander enorm bedanken voor zijn interessante workshop en zijn enthousiasme waarmee hij deze gegeven heeft. Ook willen we Frank en Hans bedanken voor hun hulp en mede mogelijk maken van deze dag.
Vrijdag 24 augustus 2015 Als een verrassing-activiteit voor de jeugd van survival vereniging "jan in touw" uit Zelhem hebben vrijwilligers van Air4alldivers voor een geweldige middag gezorgd. In totaal 30 jongeren en hun begeleiders mochten deze middag in het zwembad 't Spilbroek in Neede ervaren hoe het is om met perslucht te duiken. De spanning voor de tijd, maar zeker het enthousiasme na de tijd, was van de gezichten af te lezen. Het was voor de deelnemers een geweldige ervaring en voor de duikers leuk om te doen.
Zondag 21 juni 2015 Air4All Divers is met een grote groep mensen afgelopen weekend naar Zeeland geweest. Er zijn diverse leuke duiken gemaakt, onder meer bij Dreischor, het Koepeltje, den Osse en bij de Kabbelaar. Het was niet alleen erg gezellig, we hebben onze hobby weer met verve uit kunnen oefenen.
Zondag 28 juni 2015 Air4all rescuedivers hebben assistentie verleend bij de Internationale Olympische Triatlon Amsterdam! Alle 1400 deelnemers veilig weer uit het water! Tot volgend jaar!!!
Zaterdag 4 juli 2015 Heren 1 sloot het volleybalseizoen op een bijzondere manier af. In 't Spilbroek werd - onder deskundige begeleiding van de leden van Air4all Divers - gedoken. Zeker op de heetste dag van het jaar een " coole " manier om een mooi seizoen af te sluiten. Uiteraard ontbrak de traditionele BBQ niet op deze geslaagde middag....
2015
Vrijdag 10 juni 2016 Vandaag vertrekken we met 18 mensen naar de Attersee om onze specialty altitude-diver te halen. Duiken in een bergmeer kan weliswaar koud zijn maar weegt niet op tegen de voordelen: mooi helder water met vaak fantastisch zicht. Elke duiker moet dit mee hebben gemaakt! We wensen de thuisblijvers mooi weer! Geniet van de rust nu de duikers er niet zijn! Na dit weekend kunnen de instructeurs van Air4All ook de specialty Altitude diver voor jullie verzorgen. Met dank aan DiveTeam Octopus Amersfoort en IDD.
Zaterdag 30 juni 2016 Air4All Divers als veiligheidsduikers bij De vrije slag door Grolle. Aanvankelijk de grachten schoongeveegd om de weg vrij te maken voor de deelnemers. Opbrengst: stalen afrasteringshek, winkel-wagen, geldwisselautomaat, circa 200 kg oud ijzer en een aanhanger vol hout. Daarna toezicht gehouden op de deelnemers zodat iedereen de activiteit veilig kon afronden. Wij hebben ervan genoten! Weer een geslaagd en veilig evenement mede dankzij Air4All Divers
Vrijdag 15 juni 2016 Vanmiddag geassisteerd met een viertal duikers van Air4All bij het zwemmen met een drijfpakket van studenten van de opleiding vrede en veiligheid van het ROC Graafschap College omgeving Giesbeek
Zaterdag 10 september 2016 Vandaag met 5 enthousiaste duikers aanwezig geweest om de jaarlijkse Triatlon in Eibergen te ondesteunen. Weer een mooi evenment in Berkelland erbij waar wij graag ons steentje aan bijdragen.
Donderdag 22 & Vrijdag 23 september 2016 Deze week snorkellessen gegeven tijdens de Needse sportweek ism Sport Federatie Berkelland. Hopenlijk een onvergetelijke dag gemaakt voor deze toekomstige watersportliefhebbers.
Donderdag 15 december 2016 Vandaag is Air4All Divers bij Lucas duiksport geweest om ze te bedanken voor de prettige samenwerking! Het is onvoorstel-baar goed en prettig hoe wij door Lucas Duiksport vooruit worden geholpen. Wanneer we wat nodig hebben voor het organiseren van evenementen of andere activiteiten, staat Lucas Duiksport ALTIJD voor ons klaar! Nogmaals Hartelijk dank namens de hele duikschool!
Donderdag 15 december 2016 Er is de afgelopen paar weken een EHBO cursus gegeven! Alle 6 deelnemers zijn, we mogen wel zeggen cum laude, geslaagd! Michel, Gerco, Joyce, DirkJan, Ronald en Walter, van harte gefeliciteerd! Op naar de rescue opleiding.
Donderdag 22 & Vrijdag 23 september 2016 leerlingen van MaxX onderwijs uit Neede kregen vandaag les in persluchtduiken en snorkelen in opdracht van Sport Federatie Berkelland. Drie ervaren duikinstructeurs instrueerden leerlingen apart wat te doen onder water. Tegelijkertijd kregen de andere leerlingen snorkelles van twee andere instructeurs. Voor de meeste leerlingen was het de eerste kennismaking met de duiksport en dat beviel ze duidelijk.
2016
Zondag 1 januari 2017 Vanmorgen de beveiliging verzorgd van de UNOX nieuwjaarsduik in Groenlo, Oost Gelre. Onze duikers hebben met veel plezier geholpen aan dit evenement. ‘s Middags zijn ook duikers aanwezig geweest om bij de UNOX nieuwjaarsduik in Borculo te veiligheid te waarborgen! AIR4ALL DIVERS is er bij!
Zondag 16 februari 2017 Hans de Jong heeft 4 mensen mogen brevetteren voor hun EHBO. Laatste stapje naar de rescue! Proficiat Mark Hondelink, Henk de Wit, Jill Aaldering en Boudewijn Aaldering! Allen van harte gefeliciteerd!!!
Vrijdag 21 april 2017 en aantal leden van Air4all divers hebben snorkellessen gegeven aan de leerlingen van de Diekmaatschool.
Donderdag 6 april 2017 Sinds vandaag, 6 april, mogen we ons, namens IDD officieel 3*** duikschool noemen. Goed voor de naam Air4alldivers!
Zondag 21 mei 2017 Vandaag zijn er weer diverse brevetten behaald bij Air4all Divers. Maar liefst 6 personen ontvingen hun Oxygen Provider Specialty en Rolf haalde zijn Oxygen Provider Instructor brevet. Tijdens de cursus werd gebruik gemaakt van een professioneel Lotus-slachtoffer. Dit bracht onverwachtse situaties met zich mee. Hier werd door alle cursisten prima op gereageerd. Gerco, Mark, Henk, Boudewijn, Gerrit en Walter van harte gefeliciteerd!
Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag hebben veiligheidsduikers, verdeelt over 3 shifts, toezicht gehouden op de Baileybrug van het DRU-terrein in Ulft. De brug diende als oversteek tussen twee terreinen tijdens het Festivaart, een Dance-event waar maar liefst 5000 bezoekers op af kwamen.
9, 10 & 11 juni 2017 Dit weekend hebben leden van onze duikvereniging weer genoten van een super duikweekend in de Belgische Ardennen. Er werd op twee verschillende plekken gedoken n.l. in Carrière de Lille in Sprimont en la Gombe in Esneux. Buiten het duiken stond er ook veel gezelligheid, en een heerlijke BBQ op het programma.
Maandag 12 juni 2017 Leerlingen van het Eibergse Assink Lyceum hebben vandaag kennis gemaakt met de duiksport in het Vinkennest. Onder leiding van 5 instructeurs werden de beginselen van persluchtduiken bijgebracht. Dit alles in het kader van het thema “water”, een project waar de leerlingen de komende drie weken mee aan het werk gaan en deze duikclinic prima op aansluit. lees artikel Tubantia.
Zaterdag 24 mei 2017 Afgelopen zaterdag heeft Air4all Divers toezicht gehouden op de grachten van Groenlo bij het evenement: "de vrije slag door Grolle". Met groot succes zijn alle deelnemers weer veilig bij de finish aangekomen. Dit keer hebben we tevens de functie van EHBO posten vervuld. Er deden zich gelukkig geen callamiteiten voor! www.devrijeslagdoorgrolle.nl.
Zondag 9 juli 2017 Naast de opleidingen organiseert Air4all ook gezamenlijke duik-uitjes naar verschillende duikstekken in heel Nederland. Zondag stond duiklocatie “De Beldert” op het programma. Een enthousiaste groep van 16 duikers en niet duikers vertrok ‘s morgens vroeg richting Tiel. Genietend van mooie duiken, het prachtige weer en een BBQ, was het weer een geslaagde dag.
Zaterdag 16 juli 2017 Zaterdag met Air4All Divers gewerkt op de zwarte cross. O.a. hebben ze 14.000 liter bier verkocht! Sfeerbeheer (puinruimers) hebben goed hun best gedaan... vannacht op de camping en bij de toiletten! Als beloning konden ze genieten van de welverdiende vrijkaarten. “Die Hard Festivalganger” Mark Hondelink draaide zelfs 3 diensten!
Vrijdag 21 juli 2017 Deze week werd Air4all gevraagd om een drone, die te water was geraakt in het Twentekanaal, op te sporen. Deze klus bleek echter nog niet zo eenvoudig. Helaas werd de drone niet gevonden, maar de duikers zijn wel weer een mooie ervaring rijker.
Zaterdag 23 juli 2017 Vandaag konden 4 cursisten van Air4all hun brevet Rescue Diver in de wacht slepen. Doo middel van vier scenario’s werd deze dag de theoriekennis in de praktijk gebracht. Voor hen een super ‘zware’ dag, voor de omstanders een prachtige beleving. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan dus aan het eind van de middag konden de brevetten worden uitgereikt. Zie ook de promofilm op deze website.
Zondag 13 augustus 2017 Met 5 leden van Air4all veiligeheidsondersteuning verleent bij het spektakel Zomerspektakel Blob- jumpen in het Hambroekplas te Borculo. Dit evenement werd georganiseerd door Stichting Zonnetje voor PH (Pulmonale Hypertentie) Zie onze zomerspektakel-film op YouTube..
Maandag 28 augustus 2017 Vanavond was er een brandweeroefening van de brandweer Eibergen op de brug in aanbouw over de Berkel, die voor de nieuwe N18 gemaakt wordt! Duikers van Air4All Divers in de slachtofferrol. Na de tijd hebben we een mooie evaluatie gerealiseerd. We hebben na de oefening ook geëvalueerd met de duikers. Meer foto’s zie https://www.facebook.com/air4all.divers/.
Zaterdag 9 september 2017 175 individuele sporters stonden, in de stromende regen, aan de start van de 4e editie van de Triatlon in Eibergen. Net als vorig jaar zorgden duikers van Air4all voor de veiligheid van de sporters tijdens het eerste onderdeel: 500 meter zwemmen in de Berkel bij de Mallemse Molen.
Donderdag 21 & vrijdag 22 september 2017 Deze week heeft Air4all Divers weer een steentje mogen bijdragen aan de Needse Sportweek. In samenwerking met Sport Federatie Berkelland (SFB) konden leerlingen van de basisscholen, deze middag kennismaken met het snorkelen, in het zwembad van NLG 't Spilbroek Klik voor video
Zondag 1 & 15 oktober 2017 Vier duikers van Air4all Divers hebben verdeeld over 2 zondagen de specialty droogpakduiken voltooid. Na een morgen theorie met aansluitend theorie-examen en praktijktraining, werd de eerste cursusdag positief afgelsoten. De tweede zondag werd door de opleiders ook met voldoende beoordeeld en dus kon het certifaat ‘Dry Suit Diver Specialty’ worden uitgereikt.
Zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017 Zaterdag: Het water is vrij. Het eerste gedeelte van het werk van Air4all Divers zit erop! Een verkeersbord onder water bij de Griffelerbrug geruimd, en een mega dikke lelijke tak met rare punten onder de hindernis bij de vijver! Zondag: Een oogje in het zeil houden bij de Survivalrun Neede. Bij calamiteiten, ernstige problemen grijpen we in en bieden we de beste hulp: reddend zwemmen, zuurstof toedienen en EHBO! Onze duikers zijn van alle markten thuis.
Zondag 26 november 2017 Intocht van de Sint in Rietmolen! De Sint kwam over de Schipbeek het dorp in. Gelukkig had hij de duikers van Air4All Divers ingehuurd voor zijn veiligheid, én voor die van zijn zwarte knechten.
Zaterdag 30 december 2017 De laatste duik van 2017 zit er weer op. De kou liet enkele duikers van Air4all zich er niet van weerhouden om een duik in het Hambroekplas te nemen.Bij gestaan door enkele supporters kon er na afloop opgewarmd worden met een beker warme chocolademelk met slagroom.
2017
Maandag 1 januari 2018 Om 12.00 uur stonden de duikers alweer startklaar om de veiligheid van de 2e editie van de nieuwjaarsduik In Lievelde te waarborgen. Deze frisse duik werd genomen bij het Wijdomein Besselinksschans. Om 14.00 uur ‘s Middags stond de tweede ploeg klaar om bij de 14e editie van de nieuwjaarsduik in het Hambroekplas Borculo aanwezig te zijn. Alle vrijwilligers hebben ook dit jaar weer met veel plezier geholpen aan beide evenementen. zie ook multimedia.
Maandag 18 januari 2018 We kunnen terugkijken op een goed bezochte Nieuwjaarsreceptie. Op deze avond werd er door Rolf, namens het bestuur, dmv een presentatie teruggekeken op de activeiteiten van het afgelopen jaar. Daaruit bleek dat Air4all Divers een actief jaar achter de rug heeft gehad, wat betreft ondersteuning bij diverse evenementen. Helaas waren er minder (duik)aktiviteiten voor de clubleden ingepland. Met alvast een vooruitblik op 2018, werd aangegeven dat daar het komende jaar verandering in gaat komen. Onder het genot van een drankje en bitterballen werd het een gezellige avond
Dinsdag 23 & vrijdag 26 januari 2018 Dinsdag hebben in totaal 22 de leerlingen van Het Assink Lyceum kennis gemaakt met het persluchtduiken. Verdeeld in 2 ‘lesuren’ en onder begeleiding van 6 leden van Air4all Divers werd in kleine groepjes de basis van het duiken ervaren. Vrijdagmochten de leerlingen van MaxX onderwijs in het Zwembad ‘t Spilbroek kennis maken met het snorkelen en persluchtduikenDe reacties van de leerlingen na afloop van de duikles waren zeer enthousiast. Deze middag werd mede georganiseerd door Sport Federatie Berkelland.
Dinsdag 4 februari 2018 ’s Morgens al vroeg met 2 auto’s richting Utrecht vertrokken om een bezoek te brengen aan de jaarlijkse duikbeurs. Een gezellige kleinschalige beurs, waar genoeg te zien, te kopen , te beleven en te eten was. Uiteraard met een tas vol folders etc. om 15.30 uur via de Mac richting Neede.
Zaterdag 31 maart 2018 Een gezellige clubdag gehad. ‘s Middags met z’n allen een duik gemaakt in de duiktoren van DiveWorld in Enschede. De duik werd afgesloten met het uitreiken van het duikbrevet Open Water Diver aan Michel. Aansluitend in restaurant de Titanic onze magen gevuld met steengrillen. De avond werd fanatiek afgesloten op de bowlingbaan van Go Planet.
31 augustus t/m 2 september 2018 Rond 12 uur vertrokken richting Vakantiepark en Duikcentrum De Witte Boulevard in Zeeland. Vrijdagavond is er een mooie nachtduik gemaakt. Zaterdagmorgen begonnen met een kantduik, gevolgd door een bootduik en ‘s avonds weer een nachtduik. Zondag rond het niddaguur werd het duikweekend afgesloten met een kantduik. Het verblijf was top, het weer was grandioos, en de duiken zoals altijd weer fantastisch.
Zaterdag 26 mei 2018 Al in 2016 besloot Air4all Divers, dmv van sponsoring van een traptrede, een bijdrage te leveren aan het project van de uitkijktoren op de Needse Berg. Nu, 2018 aanwezig bij de officiële opening en naamsonthulling van de toren door wethouder van Haaren. Na de opening werden we bij de café de Olde Mölle getrakteerd op koffie met gebak en een ‘borrel. Mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit prachtige bouwwerk: Natuurobservatietoren “De Needse Berg”.
Maandag 28 mei 2018 Hoe mooi is dat…. Je gaat op vakantie naar Curaçao,je haalt in het mooie azuurblauwe heldere water je Specialty Diepduiken. Erwin was deze geluksvogel en mag nu ook duiken tot een diepte van 40 meter. Ook het theoretische gedeelte werd op het zonnige Curaçao afgesloten. De opleiding werd gegeven door Air4all instructeur: Rolf Schootman”.
Zondag 4 augustus 2018 Al vroeg uit de veren om op tijd in Vinkeveen te zijn. Om 9 uur werden we verwacht aan boord van de M/S Susanna om de hele dag te kunnen genieten van de onderwaterwereld in de Vinkeveense Plassen. Met een temperatuur van boven de 30 graden was dit zeker geen straf. Na een paar heerlijke bootduiken werd de dag culinair afgesloten bij Jasmine Garden in Eibergen.
Zondag 26 november 2018 Nu het weer niet echt uitnodigt om buitenduiken te gaan maken, bevinden we ons voornamelijk in het zwembad, waar we momenteel bezig zijn met de open water duikopleiding. De theorie is inmiddels afgerond, de praktijk gaat ook al in stijgende lijn, zodat we in het voorjaar de opleiding kunnen afronden. Na deze opleiding gaan we gelijk door met de Advanced opleiding. Wil jij ook van Open Waterduiker naar Advanced duiker promoveren? Neem dan gerust contact met ons op.
Vrijdag 6 december 2018 Elke eerste donderdag van de maand clubavond. In de feestmaand december een hele speciale. Tijdens de wijnproeverij, verzorgd door: De Kasteelhoeve. Er werden er diverse wijnsoorten geproefd en beoordeeld. Dat over smaak niet te twisten valt, bleek ook deze avond. De entourage werd aangevuld met heerlijke eigen gemaakte tapas-hapjes. Het was wedrom een zeer geslaagde clubavond!
2018
Zondag 23 september 2018 Soms wordt er een beroep gedaan op duikers om iets terug te vinden wat in het water is beland. Dit keer wel een hele speciale: Een leerling motorrijder belandde met lesmotor in het Twentekanaal. Na het traceren met een werpmagneet was de motor snel gelokaliseerd en kon het voertuig aan wal worden getakeld.
Dinsdag 1 januari 2019 Tijdens 15e Editie Nieuwjaarsduik Borculo waren er deelnemers voor wie de lustrumeditie van de Berkellandse nieuwjaarsduik echt de vijftiende duik betekende in het water van de Hambroekplas.Om twee uur ‘s middags was het op nieuwjaarsdag even het drukste moment van het jaar op het strand, toen de deelnemers probeerden zo vlot mogelijk hun heldendaadje te verrichten. Onder het toeziend oog van andere helden: de duikers van Air4All Divers, die vanuit het water letten op eventuele uitvallers onder de zwemmers.

Blog

END
Zaterdag 16 februari 2019 De lente kondigt zich al vroeg aan dit jaar. De eerste buitenduik is al weer gemaakt. Vandaag werd er op de jaarlijkse clubdag weer even binnen gedoken in de duiktoren in Enschede. Ook voor de opleiding open water diver, ging men vandaag de diepte in. Na het duiken stond er een sportief potje bowlen op het prgramma en als afsluiter konden we aan tafel schuiven voor een gezeliige steengrill arrangement.
Zondag 3 februari 2019 Wat als… je er aan toe bent om de eerste buitenduik te gaan maken en je er zelf ook helemaal klaar voor bent…! Maakt het dan uit of het 3 februari is, en de buitentemperatuur 4 graden C…? Voor Arjan,duiker in opleiding “open water diver”, maakt het allemaal niet uit! Hij maakte vandaag zijn eerste buitenduik. Ondanks de kou was het zicht onder water super. Wat een topper.
Zaterdag 7 juli 2019 “Met glans van de schans” georganiseerd door SEN’76, als veiligheidsduikers weer een mooi evenement mogen ondersteunen in Neede. We kunnen terug kijken op een prima geregeld evenement.
30 augustus / 1 september 2019 Het Duikweekend in Zeeland was weer een groot succes. Het weer was echt super en in totaal zijn er 6 duiken op 4 verschillende locaties gemaakt. Tevens maakte Gerco dit weekend zijn 250e duik, wat natuurlijk niet ongemerkt voorbij is gegaan.
Zondag 8 september 2019 Triatlon Eibergen; alle zwemmers zijn weer veilig het water uit, dus de sportieve bijdrage van Air4all Divers zit er op. De deelnemers gaan uiteraard nog hardlopen en fietsen. Respect!
2019
Zondag 1 januari 2020 Om 14:00 uur werd het startsein gegeven door Burgemeester Joost van Oostrum. Met 300 deelnemers werd er weer een nieuw record gevestigd. Zowel het water als de buitentemperatuur was slechts 6 graden. Dus een echte frisse nieuwjaarsduik.
Maandag 30 maart 2020 Vanwege de Corona pandemie zijn door de overheid strenge maatregelen genomen. Recent bereikte ons ((NVD) de vraag of het in het kader van voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus nog verantwoord was om te duiken. Sporten (en dus ook duiken) in groepen wordt van overheidswege, door het RIVM en de NOC-NSF ontraden door het NOC-NSF worden ook 1-op-1 trainingen ontraden. Het is niet goed mogelijk een minimale afstand van anderhalve meter te houden tussen twee duikers.
Maandag 1 juli 2020 Vanaf vandaag, 1 juli, gelden er verdere versoepelingen zoals het sporten in binnenruimten en het openstellen van kleedruimten en sportkantines. In de huidige fase van versoepelingen is er weer ruimte om opleidingen, individuele duiken en groepsduiken te organiseren voor alle leeftijden.Dit protocol is geldig voor alle duikers en onderwatersporters in Nederland.
Zaterdag 8 augustus 2020 De jaarlijkse Air4alldiversdag werd ingeluid met een ‘woeste hamburger’ in de Stuurhut. Na een korte wandeltocht richting de Strandhut van Frankies Bistro, kon er kennis worden gemaakt met de VR-wereld.(Virtueel Reality. Diverse mogelijkheden werden door de leden met enthousiasme ontvangen, waaronder de Rollercoaster, Onderwater-wereld en in groepsverband de Escape Room.
Zondag 13 februari 2022 Na weer een jaar lang restricties vanwege Corona zijn we vandaag eindelijk weer eens met een groepje op pad geweest. In de de duiktoren van DiveWorld in Enschede genoten van weer even onder water zijn,skills oefenen en gelijk wennen/controleren van nieuwe duikattributen. Hopenlijk dit jaar nog meer genieten van de onderwaterwereld. De agenda is inmiddels gevuld met leuke duikuitjes.
2020
Air4All Divers p/a Kievitstraat 32 7161 JD Neede Vulstation: Stationdweg 42 7161 AD Neede air4alldivers@gmail.com www.air4alldivers.nl
Vrijdag 24 augustus 2015 Als een verrassing-activiteit voor de jeugd van survival vereniging "jan in touw" uit Zelhem hebben vrijwilligers van Air4alldivers voor een geweldige middag gezorgd. In totaal 30 jongeren en hun begeleiders mochten deze middag in het zwembad 't Spilbroek in Neede ervaren hoe het is om met perslucht te duiken. De spanning voor de tijd, maar zeker het enthousiasme na de tijd, was van de gezichten af te lezen. Het was voor de deelnemers een geweldige ervaring en voor de duikers leuk om te doen.
Zaterdag 23 mei 2015 Vandaag heeft Sander Evering van Divesolutions een presentatie verzorgt voor ons over GUE. Wij willen Sander enorm bedanken voor zijn interessante workshop en zijn enthousiasme waarmee hij deze gegeven heeft. Ook willen we Frank en Hans bedanken voor hun hulp en mede mogelijk maken van deze dag.
Zondag 21 juni 2015 Air4All Divers is met een grote groep mensen afgelopen weekend naar Zeeland geweest. Er zijn diverse leuke duiken gemaakt, onder meer bij Dreischor, het Koepeltje, den Osse en bij de Kabbelaar. Het was niet alleen erg gezellig, we hebben onze hobby weer met verve uit kunnen oefenen.
Zondag 28 juni 2015 Air4all rescuedivers hebben assistentie verleend bij de Internationale Olympische Triatlon Amsterdam! Alle 1400 deelnemers veilig weer uit het water! Tot volgend jaar!!!
Zaterdag 4 juli 2015 Heren 1 sloot het volleybalseizoen op een bijzondere manier af. In 't Spilbroek werd - onder deskundige begeleiding van de leden van Air4all Divers - gedoken. Zeker op de heetste dag van het jaar een " coole " manier om een mooi seizoen af te sluiten. Uiteraard ontbrak de traditionele BBQ niet op deze geslaagde middag....
2015
Vrijdag 10 juni 2016 Vandaag vertrekken we met 18 mensen naar de Attersee om onze specialty altitude-diver te halen. Duiken in een bergmeer kan weliswaar koud zijn maar weegt niet op tegen de voordelen: mooi helder water met vaak fantastisch zicht. Elke duiker moet dit mee hebben gemaakt! We wensen de thuisblijvers mooi weer! Geniet van de rust nu de duikers er niet zijn! Na dit weekend kunnen de instructeurs van Air4All ook de specialty Altitude diver voor jullie verzorgen. Met dank aan DiveTeam Octopus Amersfoort en IDD.
Vrijdag 15 juni 2016 Vanmiddag geassisteerd met een viertal duikers van Air4All bij het zwemmen met een drijfpakket van studenten van de opleiding vrede en veiligheid van het ROC Graafschap College omgeving Giesbeek
Zaterdag 30 juni 2016 Air4All Divers als veiligheidsduikers bij De vrije slag door Grolle. Aanvankelijk de grachten schoongeveegd om de weg vrij te maken voor de deelnemers. Opbrengst: stalen afrasteringshek, winkel- wagen, geldwisselautomaat, circa 200 kg oud ijzer en een aanhanger vol hout. Daarna toezicht gehouden op de deelnemers zodat iedereen de activiteit veilig kon afronden. Wij hebben ervan genoten! Weer een geslaagd en veilig evenement mede dankzij Air4All Divers
Zaterdag 10 september 2016 Vandaag met 5 enthousiaste duikers aanwezig geweest om de jaarlijkse Triatlon in Eibergen te ondesteunen. Weer een mooi evenment in Berkelland erbij waar wij graag ons steentje aan bijdragen.
Donderdag 22 & Vrijdag 23 september 2016 Deze week snorkellessen gegeven tijdens de Needse sportweek ism Sport Federatie Berkelland. Hopenlijk een onvergetelijke dag gemaakt voor deze toekomstige watersportliefhebbers.
Donderdag 15 december 2016 Vandaag is Air4All Divers bij Lucas duiksport geweest om ze te bedanken voor de prettige samenwerking! Het is onvoorstel-baar goed en prettig hoe wij door Lucas Duiksport vooruit worden geholpen. Wanneer we wat nodig hebben voor het organiseren van evenementen of andere activiteiten, staat Lucas Duiksport ALTIJD voor ons klaar! Nogmaals Hartelijk dank namens de hele duikschool!
Donderdag 15 december 2016 Er is de afgelopen paar weken een EHBO cursus gegeven! Alle 6 deelnemers zijn, we mogen wel zeggen cum laude, geslaagd! Michel, Gerco, Joyce, DirkJan, Ronald en Walter, van harte gefeliciteerd! Op naar de rescue opleiding.
Donderdag 22 & Vrijdag 23 september 2016 leerlingen van MaxX onderwijs uit Neede kregen vandaag les in persluchtduiken en snorkelen in opdracht van Sport Federatie Berkelland. Drie ervaren duikinstructeurs instrueerden leerlingen apart wat te doen onder water. Tegelijkertijd kregen de andere leerlingen snorkelles van twee andere instructeurs. Voor de meeste leerlingen was het de eerste kennismaking met de duiksport en dat beviel ze duidelijk.
2016
Zondag 1 januari 2017 Vanmorgen de beveiliging verzorgd van de UNOX nieuwjaarsduik in Groenlo, Oost Gelre. Onze duikers hebben met veel plezier geholpen aan dit evenement. ‘s Middags zijn ook duikers aanwezig geweest om bij de UNOX nieuwjaarsduik in Borculo te veiligheid te waarborgen! AIR4ALL DIVERS is er bij!
Zondag 16 februari 2017 Hans de Jong heeft 4 mensen mogen brevetteren voor hun EHBO. Laatste stapje naar de rescue! Proficiat Mark Hondelink, Henk de Wit, Jill Aaldering en Boudewijn Aaldering! Allen van harte gefeliciteerd!!!
Donderdag 6 april 2017 Sinds vandaag, 6 april, mogen we ons, namens IDD officieel 3*** duikschool noemen. Goed voor de naam Air4alldivers!
Vrijdag 21 april 2017 en aantal leden van Air4all divers hebben snorkellessen gegeven aan de leerlingen van de Diekmaatschool.
Zondag 21 mei 2017 Vandaag zijn er weer diverse brevetten behaald bij Air4all Divers. Maar liefst 6 personen ontvingen hun Oxygen Provider Specialty en Rolf haalde zijn Oxygen Provider Instructor brevet. Tijdens de cursus werd gebruik gemaakt van een professioneel Lotus-slachtoffer. Dit bracht onverwachtse situaties met zich mee. Hier werd door alle cursisten prima op gereageerd. Gerco, Mark, Henk, Boudewijn, Gerrit en Walter van harte gefeliciteerd!
Donderdag 25 mei 2017 Hemelvaartsdag hebben veiligheidsduikers, verdeelt over 3 shifts, toezicht gehouden op de Baileybrug van het DRU-terrein in Ulft. De brug diende als oversteek tussen twee terreinen tijdens het Festivaart, een Dance-event waar maar liefst 5000 bezoekers op af kwamen.
9, 10 & 11 juni 2017 Dit weekend hebben leden van onze duikvereniging weer genoten van een super duikweekend in de Belgische Ardennen. Er werd op twee verschillende plekken gedoken n.l. in Carrière de Lille in Sprimont en la Gombe in Esneux. Buiten het duiken stond er ook veel gezelligheid, en een heerlijke BBQ op het programma.
Maandag 12 juni 2017 Leerlingen van het Eibergse Assink Lyceum hebben vandaag kennis gemaakt met de duiksport in het Vinkennest. Onder leiding van 5 instructeurs werden de beginselen van persluchtduiken bijgebracht. Dit alles in het kader van het thema “water”, een project waar de leerlingen de komende drie weken mee aan het werk gaan en deze duikclinic prima op aansluit. lees artikel Tubantia.
Zaterdag 24 mei 2017 Afgelopen zaterdag heeft Air4all Divers toezicht gehouden op de grachten van Groenlo bij het evenement: "de vrije slag door Grolle". Met groot succes zijn alle deelnemers weer veilig bij de finish aangekomen. Dit keer hebben we tevens de functie van EHBO posten vervuld. Er deden zich gelukkig geen callamiteiten voor! www.devrijeslagdoorgrolle.nl.
Zondag 9 juli 2017 Naast de opleidingen organiseert Air4all ook gezamenlijke duik-uitjes naar verschillende duikstekken in heel Nederland. Zondag stond duiklocatie “De Beldert” op het programma. Een enthousiaste groep van 16 duikers en niet duikers vertrok ‘s morgens vroeg richting Tiel. Genietend van mooie duiken, het prachtige weer en een BBQ, was het weer een geslaagde dag.
Zaterdag 16 juli 2017 Zaterdag met Air4All Divers gewerkt op de zwarte cross. O.a. hebben ze 14.000 liter bier verkocht! Sfeerbeheer (puinruimers) hebben goed hun best gedaan... vannacht op de camping en bij de toiletten! Als beloning konden ze genieten van de welverdiende vrijkaarten. “Die Hard Festivalganger” Mark Hondelink draaide zelfs 3 diensten!
Vrijdag 21 juli 2017 Deze week werd Air4all gevraagd om een drone, die te water was geraakt in het Twentekanaal, op te sporen. Deze klus bleek echter nog niet zo eenvoudig. Helaas werd de drone niet gevonden, maar de duikers zijn wel weer een mooie ervaring rijker.
Zaterdag 23 juli 2017 Vandaag konden 4 cursisten van Air4all hun brevet Rescue Diver in de wacht slepen. Doo middel van vier scenario’s werd deze dag de theoriekennis in de praktijk gebracht. Voor hen een super ‘zware’ dag, voor de omstanders een prachtige beleving. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan dus aan het eind van de middag konden de brevetten worden uitgereikt. Zie ook de promofilm op deze website.
Zondag 13 augustus 2017 Met 5 leden van Air4all veiligeheidsondersteuning verleent bij het spektakel Zomerspektakel Blob-jumpen in het Hambroekplas te Borculo. Dit evenement werd georganiseerd door Stichting Zonnetje voor PH (Pulmonale Hypertentie) Zie onze zomerspektakel-film op YouTube..
Maandag 28 augustus 2017 Vanavond was er een brandweeroefening van de brandweer Eibergen op de brug in aanbouw over de Berkel, die voor de nieuwe N18 gemaakt wordt! Duikers van Air4All Divers in de slachtofferrol. Na de tijd hebben we een mooie evaluatie gerealiseerd. We hebben na de oefening ook geëvalueerd met de duikers. Meer foto’s zie https://www.facebook.com/air4all.divers/.
Zaterdag 9 september 2017 175 individuele sporters stonden, in de stromende regen, aan de start van de 4e editie van de Triatlon in Eibergen. Net als vorig jaar zorgden duikers van Air4all voor de veiligheid van de sporters tijdens het eerste onderdeel: 500 meter zwemmen in de Berkel bij de Mallemse Molen.
Donderdag 21 & vrijdag 22 september 2017 Deze week heeft Air4all Divers weer een steentje mogen bijdragen aan de Needse Sportweek. In samenwerking met Sport Federatie Berkelland (SFB) konden leerlingen van de basisscholen, deze middag kennismaken met het snorkelen, in het zwembad van NLG 't Spilbroek Klik voor video
Zondag 1 & 15 oktober 2017 Vier duikers van Air4all Divers hebben verdeeld over 2 zondagen de specialty droogpakduiken voltooid. Na een morgen theorie met aansluitend theorie-examen en praktijktraining, werd de eerste cursusdag positief afgelsoten. De tweede zondag werd door de opleiders ook met voldoende beoordeeld en dus kon het certifaat ‘Dry Suit Diver Specialty’ worden uitgereikt.
Zaterdag 21 & zondag 22 oktober 2017 Zaterdag: Het water is vrij. Het eerste gedeelte van het werk van Air4all Divers zit erop! Een verkeersbord onder water bij de Griffelerbrug geruimd, en een mega dikke lelijke tak met rare punten onder de hindernis bij de vijver! Zondag: Een oogje in het zeil houden bij de Survivalrun Neede. Bij calamiteiten, ernstige problemen grijpen we in en bieden we de beste hulp: reddend zwemmen, zuurstof toedienen en EHBO! Onze duikers zijn van alle markten thuis.
Zaterdag 30 december 2017 De laatste duik van 2017 zit er weer op. De kou liet enkele duikers van Air4all zich er niet van weerhouden om een duik in het Hambroekplas te nemen.Bij gestaan door enkele supporters kon er na afloop opgewarmd worden met een beker warme chocolademelk met slagroom.
Zondag 26 november 2017 Intocht van de Sint in Rietmolen! De Sint kwam over de Schipbeek het dorp in. Gelukkig had hij de duikers van Air4All Divers ingehuurd voor zijn veiligheid, én voor die van zijn zwarte knechten.
2017
Maandag 1 januari 2018 Om 12.00 uur stonden de duikers alweer startklaar om de veiligheid van de 2e editie van de nieuwjaarsduik In Lievelde te waarborgen. Deze frisse duik werd genomen bij het Wijdomein Besselinksschans. Om 14.00 uur ‘s Middags stond de tweede ploeg klaar om bij de 14e editie van de nieuwjaarsduik in het Hambroekplas Borculo aanwezig te zijn. Alle vrijwilligers hebben ook dit jaar weer met veel plezier geholpen aan beide evenementen. zie ook multimedia.
Maandag 18 januari 2018 We kunnen terugkijken op een goed bezochte Nieuwjaarsreceptie. Op deze avond werd er door Rolf, namens het bestuur, dmv een presentatie teruggekeken op de activeiteiten van het afgelopen jaar. Daaruit bleek dat Air4all Divers een actief jaar achter de rug heeft gehad, wat betreft ondersteuning bij diverse evenementen. Helaas waren er minder (duik)aktiviteiten voor de clubleden ingepland. Met alvast een vooruitblik op 2018, werd aangegeven dat daar het komende jaar verandering in gaat komen. Onder het genot van een drankje en bitterballen werd het een gezellige avond
Dinsdag 23 & vrijdag 26 januari 2018 Dinsdag hebben in totaal 22 de leerlingen van Het Assink Lyceum kennis gemaakt met het persluchtduiken. Verdeeld in 2 ‘lesuren’ en onder begeleiding van 6 leden van Air4all Divers werd in kleine groepjes de basis van het duiken ervaren. Vrijdagmochten de leerlingen van MaxX onderwijs in het Zwembad ‘t Spilbroek kennis maken met het snorkelen en persluchtduikenDe reacties van de leerlingen na afloop van de duikles waren zeer enthousiast. Deze middag werd mede georganiseerd door Sport Federatie Berkelland.
Dinsdag 4 februari 2018 ’s Morgens al vroeg met 2 auto’s richting Utrecht vertrokken om een bezoek te brengen aan de jaarlijkse duikbeurs. Een gezellige kleinschalige beurs, waar genoeg te zien, te kopen , te beleven en te eten was. Uiteraard met een tas vol folders etc. om 15.30 uur via de Mac richting Neede.
Zaterdag 31 maart 2018 Een gezellige clubdag gehad. ‘s Middags met z’n allen een duik gemaakt in de duiktoren van DiveWorld in Enschede. De duik werd afgesloten met het uitreiken van het duikbrevet Open Water Diver aan Michel. Aansluitend in restaurant de Titanic onze magen gevuld met steengrillen. De avond werd fanatiek afgesloten op de bowlingbaan van Go Planet.
Zaterdag 26 mei 2018 Al in 2016 besloot Air4all Divers, dmv van sponsoring van een traptrede, een bijdrage te leveren aan het project van de uitkijktoren op de Needse Berg. Nu, 2018 aanwezig bij de officiële opening en naamsonthulling van de toren door wethouder van Haaren. Na de opening werden we bij de café de Olde Mölle getrakteerd op koffie met gebak en een ‘borrel. Mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit prachtige bouwwerk: Natuurobservatietoren “De Needse Berg”.
Maandag 28 mei 2018 Hoe mooi is dat…. Je gaat op vakantie naar Curaçao,je haalt in het mooie azuurblauwe heldere water je Specialty Diepduiken. Erwin was deze geluksvogel en mag nu ook duiken tot een diepte van 40 meter. Ook het theoretische gedeelte werd op het zonnige Curaçao afgesloten. De opleiding werd gegeven door Air4all instructeur: Rolf Schootman”.
Zondag 4 augustus 2018 Al vroeg uit de veren om op tijd in Vinkeveen te zijn. Om 9 uur werden we verwacht aan boord van de M/S Susanna om de hele dag te kunnen genieten van de onderwaterwereld in de Vinkeveense Plassen. Met een temperatuur van boven de 30 graden was dit zeker geen straf. Na een paar heerlijke bootduiken werd de dag culinair afgesloten bij Jasmine Garden in Eibergen.
31 augustus t/m 2 september 2018 Rond 12 uur vertrokken richting Vakantiepark en Duikcentrum De Witte Boulevard in Zeeland. Vrijdagavond is er een mooie nachtduik gemaakt. Zaterdagmorgen begonnen met een kantduik, gevolgd door een bootduik en ‘s avonds weer een nachtduik. Zondag rond het niddaguur werd het duikweekend afgesloten met een kantduik. Het verblijf was top, het weer was grandioos, en de duiken zoals altijd weer fantastisch.
Zondag 23 september 2018 Soms wordt er een beroep gedaan op duikers om iets terug te vinden wat in het water is beland. Dit keer wel een hele speciale: Een leerling motorrijder belandde met lesmotor in het Twentekanaal. Na het traceren met een werpmagneet was de motor snel gelokaliseerd en kon het voertuig aan wal worden getakeld.
Zondag 26 november 2018 Nu het weer niet echt uitnodigt om buitenduiken te gaan maken, bevinden we ons voornamelijk in het zwembad, waar we momenteel bezig zijn met de open water duikopleiding. De theorie is inmiddels afgerond, de praktijk gaat ook al in stijgende lijn, zodat we in het voorjaar de opleiding kunnen afronden. Na deze opleiding gaan we gelijk door met de Advanced opleiding. Wil jij ook van Open Waterduiker naar Advanced duiker promoveren? Neem dan gerust contact met ons op.
Vrijdag 6 december 2018 Elke eerste donderdag van de maand clubavond. In de feestmaand december een hele speciale. Tijdens de wijnproeverij, verzorgd door: De Kasteelhoeve. Er werden er diverse wijnsoorten geproefd en beoordeeld. Dat over smaak niet te twisten valt, bleek ook deze avond. De entourage werd aangevuld met heerlijke eigen gemaakte tapas- hapjes. Het was wedrom een zeer geslaagde clubavond!
2018
Dinsdag 1 januari 2019 Tijdens 15e Editie Nieuwjaarsduik Borculo waren er deelnemers voor wie de lustrumeditie van de Berkellandse nieuwjaarsduik echt de vijftiende duik betekende in het water van de Hambroekplas.Om twee uur ‘s middags was het op nieuwjaarsdag even het drukste moment van het jaar op het strand, toen de deelnemers probeerden zo vlot mogelijk hun heldendaadje te verrichten. Onder het toeziend oog van andere helden: de duikers van Air4All Divers, die vanuit het water letten op eventuele uitvallers onder de zwemmers.

Blog

END
Zondag 3 februari 2019 Wat als… je er aan toe bent om de eerste buitenduik te gaan maken en je er zelf ook helemaal klaar voor bent…! Maakt het dan uit of het 3 februari is, en de buitentemperatuur 4 graden C…? Voor Arjan,duiker in opleiding “open water diver”, maakt het allemaal niet uit! Hij maakte vandaag zijn eerste buitenduik. Ondanks de kou was het zicht onder water super. Wat een topper.
Zaterdag 16 februari 2019 De lente kondigt zich al vroeg aan dit jaar. De eerste buitenduik is al weer gemaakt. Vandaag werd er op de jaarlijkse clubdag weer even binnen gedoken in de duiktoren in Enschede. Ook voor de opleiding open water diver, ging men vandaag de diepte in. Na het duiken stond er een sportief potje bowlen op het prgramma en als afsluiter konden we aan tafel schuiven voor een gezeliige steengrill arrangement.
Zaterdag 7 juli 2019 “Met glans van de schans” georganiseerd door SEN’76, als veiligheidsduikers weer een mooi evenement mogen ondersteunen in Neede. We kunnen terug kijken op een prima geregeld evenement.
30 augustus / 1 september 2019 Het Duikweekend in Zeeland was weer een groot succes. Het weer was echt super en in totaal zijn er 6 duiken op 4 verschillende locaties gemaakt. Tevens maakte Gerco dit weekend zijn 250e duik, wat natuurlijk niet ongemerkt voorbij is gegaan.
Zondag 8 september 2019 Triatlon Eibergen; alle zwemmers zijn weer veilig het water uit, dus de sportieve bijdrage van Air4all Divers zit er op. De deelnemers gaan uiteraard nog hardlopen en fietsen. Respect!
2019
Zaterdag 8 augustus 2020 De jaarlijkse Air4alldiversdag werd ingeluid met een ‘woeste hamburger’ in de Stuurhut. Na een korte wandeltocht richting de Strandhut van Frankies Bistro, kon er kennis worden gemaakt met de VR-wereld.(Virtueel Reality. Diverse mogelijkheden werden door de leden met enthousiasme ontvangen, waaronder de Rollercoaster, Onderwater-wereld en in groepsverband de Escape Room.
Zondag 1 januari Om 14:00 uur werd het startsein gegeven door Burgemeester Joost van Oostrum. Met 300 deelnemers werd er weer een nieuw record gevestigd. Zowel het water als de buitentemperatuur was slechts 6 graden. Dus een echte frisse nieuwjaarsduik.
Maandag 30 maart 2020 Vanwege de Corona pandemie zijn door de overheid strenge maatregelen genomen. Recent bereikte ons ((NVD) de vraag of het in het kader van voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus nog verantwoord was om te duiken. Sporten (en dus ook duiken) in groepen wordt van overheidswege, door het RIVM en de NOC-NSF ontraden door het NOC-NSF worden ook 1-op-1 trainingen ontraden. Het is niet goed mogelijk een minimale afstand van anderhalve meter te houden tussen twee duikers.
Maandag 1 juli 2020 Vanaf vandaag, 1 juli, gelden er verdere versoepelingen zoals het sporten in binnenruimten en het openstellen van kleedruimten en sportkantines. In de huidige fase van versoepelingen is er weer ruimte om opleidingen, individuele duiken en groepsduiken te organiseren voor alle leeftijden.Dit protocol is geldig voor alle duikers en onderwatersporters in Nederland.
Zondag 13 februari 2022 Na weer een jaar lang restricties vanwege Corona zijn we vandaag eindelijk weer eens met een groepje op pad geweest. In de de duiktoren van DiveWorld in Enschede genoten van weer even onder water zijn,skills oefenen en gelijk wennen/controleren van nieuwe duikattributen. Hopenlijk dit jaar nog meer genieten van de onderwaterwereld. De agenda is inmiddels gevuld met leuke duikuitjes.
2020